Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Με "νύχτα μεγάλων μαχαιριών" απειλεί η Χρυσή Αυγή!

Ο αποχαιρετισμός ενός μέλους της που πέθανε (πράξη ανθρώπινη και σεβαστή) αποτέλεσε την αφορμή για να αποκαλύψει το πραγματικό της πρόσωπο και τις προθέσεις της (αν είχε ποτέ τη δύναμη να τις πραγματοποιήσει) η Χρυσή Αυγή.

Ας δούμε το κείμενο (χωρίς αναφορά του ονόματος του νεκρού):

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013
Αποχαιρετήσαμε τη Δευτέρα έναν καλό φίλο, ένα γνήσιο Έλληνα Αξιωματικό, έναν παλαιό Συναγωνιστή. Ο Ταξίαρχος Μ. Δημήτριος τίμησε τη στολή του Έλληνα Αξιωματικού, όπως αρμόζει σε έναν γνήσιο Εθνικιστή.Παρέμεινε μέχρι τέλους πιστός στην ιδέα της Πατρίδας, της Φυλής, του Εθνικισμού. Πίστεψε αταλάντευτα το δόγμα ότι ορισμένα αγαθά είναι πολυτιμότερα από την υγεία, ακόμη και από τη ζωή. Και το ακολούθησε μέχρι τέλους. Πιστός στις αρχές της Χρυσής Αυγής αγωνίστηκε μέσα σε ένα καθεστώς εχθρικό για καθετί εθνικό. Πολεμήθηκε για τις Ιδέες του μα δε λύγισε, τιμώντας όσο λίγοι τη στολή του Έλληνα Αξιωματικού.
Υπέρτατη χαρά του έδωσε η εκλογική επιτυχία της Χρυσής Αυγής δικαιώνοντας τις προσδοκίες του και τους κοινούς μας αγώνες. Πολλοί συναγωνιστές θυμήθηκαν τις μέρες αυτές το μήνυμα που μας είχε στείλει αμέσως μετά τη Νίκη μας στις εκλογές.

«ΘΕΩΡΩ ΕΜΑΥΤΟΝ ΕΥΤΥΧΗ ΔΙΟΤΙ ΖΩ ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΗ Ο ΤΟΠΟΣ. Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΦΤΕΡΟΥΓΙΖΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ . ΜΕ ΤΑ ΙΕΡΟΤΕΡΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ
Δ.Μ. Μ.
Καλό Ταξίδι φίλε και Συναγωνιστή Δημήτρη και μπορούμε να σου υποσχεθούμε ότι ο ΑΓΩΝ μας θα συνεχιστεί μέχρι της τελικής νίκης. Το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή επιλέγει για τη λέξη "αγώνας" την καθαρευουσιάνικη εκδοχή "ο ΑΓΩΝ μας" (και μάλιστα με κεφαλαία) δεν έχει καμιά σχέση με γλωσσικές προτιμήσεις αλλά προφανώς αποτελεί συνειδητή παραπομπή στο βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ "Ο Αγών μου". Η παραπομπή δεν ξενίζει, αφού αυτή είναι η Βίβλος τους.
Αυτό αντίθετα που προκαλεί κατάπληξη είναι η υπόσχεση των "συνΑΓΩΝιστών" της Χρυσής Αυγής ότι "ο αγών" τους "μέχρι της τελικής νίκης" αφορά στην προσδοκία και επιθυμία να υπάρξει "μια νύχτα των μεγάλων μαχαιριών"!
Για όσους δεν γνωρίζουν, "νύχτα των μεγάλων μαχαιριών" ονομάζεται η ύπουλη εν ψυχρώ μαζική σφαγή εκατοντάδων εσωκομματικών αντιπάλων του Χίτλερ τη νύχτα της 30ης Ιουνίου 1934, που συνεχίστηκε τις επόμενες ημέρες με τη δολοφονία και πολιτικών άλλων κομμάτων της δεξιάς (οι αριστεροί και οι συνδικαλιστές ήταν ήδη υπό διωγμό), έτσι ώστε τα θύματα ξεπέρασαν κατά πολύ τα χίλια.
Την επανάληψη αυτού του εγκλήματος στην Ελλάδα του 21ου αιώνα "υπόσχεται" η Χρυσή Αυγή!
Αυτή είναι η πρώτη φορά στη μεταπολεμική εποχή που μια οργάνωση ομολογεί με τόσο κυνισμό την πρόθεσή της να τελέσει μαζικές σφαγές και δολοφονίες -εάν ποτέ αποκτούσε την απαραίτητη δύναμη. Συνεπώς περισσεύουν οι αναλύσεις και τα σχόλια για τη φύση, τον χαρακτήρα και την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής: μόνη της αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπό της.

Γ. Τσιάκαλος