Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα!


5.2.13
Ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα από τα Γιαννιτσά!
Ρεπορτάζ του Φοίβου- Σταύρου Μακρίδη και της Μαρίας Παπαδοπούλου

Πετυχημένη η εκδήλωση της Κυριακής 3/2 στο Δημαρχείο Γιαννιτσών με θέμα «Αντιμετωπίζοντας τον φασισμό και τον ρατσισμό στα σχολεία». Την εκδήλωση- συζήτηση οργάνωσαν η Β’ ΕΛΜΕ Πέλλας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών, Σύλλογοι Γονέων και το νεοσύστατο Αντιφασιστικό Μέτωπο Γιαννιτσών[1].

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, Γιώργος Τσιάκαλος. Η ομιλία κι οι απαντήσεις του στις ερωτήσεις που ακολούθησαν καθήλωσαν για περίπου δύο ώρες πάνω από 150 άτομα, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Τσιάκαλος απευθυνόταν προς όλους μέσα στην αίθουσα- τους παλιούς του φοιτητές, τους νέους και παλιούς εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές, τους αντιφασίστες, αλλά κι αυτούς που δεν έχουν ξεκαθαρίσει το ποιον της Χρυσής Αυγής. Η ομιλία του ήταν ένας δυνατός λόγος όχι μόνο ενάντια σε φασιστικές και ρατσιστικές ιδεολογίες, αλλά κι ενάντια στη Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ: http://antinazizone.blogspot.gr/2013/02/blog-post_5.html


Ήταν η πρώτη μαζική εκδήλωση του Αντιφασιστικού Μετώπου Γιαννιτσών, μετά από ένα πετυχημένο πάρτυ γνωριμίας. Πριν την εκδήλωση γινόταν προβολή αντιφασιστικών φωτογραφιών, ενώ μοιραζόταν και το κείμενο του ΑΜΓ, το οποίο συστηνόταν στον κόσμο.

Οι συνελεύσεις κι οι δράσεις του ΑΜΓ θα συνεχιστούν με σκοπό να υλοποιήσουμε το σύνθημα «Ποτέ ξανά φασισμός»!