Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟΝ ΟΡΘΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


του ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΦΑ

   Μια συναρπαστική πολιτικά και επιστημονικά βραδιά έζησαν οι πολυάριθμοι φίλοι (εκπαιδευτικοί, μαθητές και απλοί πολίτες) του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας τη Δευτέρα το βράδυ. Ο χαρισματικός μαχητικός παιδαγωγός και ακτιβιστής Γιώργος Τσιάκαλος καθήλωσε το κοινό αφού επί μιάμιση ώρα ανέλυε με πειστικά επιχειρήματα παρμένα από την πολύχρονη εμπειρία του (βιολογία, κοινωνιολογία, δημογραφία, παιδαγωγική) τι είναι ο ναζισμός και οι εγχώριες παραφυάδες του.

Τι πιστεύει για την ελληνική ακροδεξιά ο Γιώργος Τσιάκαλος; Ο αριστερός παιδαγωγός υποστηρίζει πως η «Χρυσή Αυγή» ήλθε, θα μείνει για λίγο και θα εξαφανιστεί διότι οι ιδέες της δεν θα αντέξουν στην πίεση που θα δεχτεί. Κι αυτό γιατί οι απόψεις της είναι ένα συνονθύλευμα μυστικισμού και ακραίου κοινωνικού δαρβινισμού που κονιορτοποιείται όταν τεθεί στο επίκεντρο της κριτικής και της πολιτικής.

Σε ό,τι αφορά τις ρίζες της ελληνικής ακροδεξιάς ο Τσιάκαλος έκανε μια μακρά ιστορική αναδρομή σε ρατσιστές βιολόγους του 19ου αιώνα μέχρι και την ναζιστική προπαγανδιστική μηχανή για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι χρυσαυγίτες απλώς αντιγράφουν τα ίδια ακριβώς ναζιστικά ιδεολογήματα και σύμβολα αρκεί να ανατρέξει κανείς στις σχετικές ιστοσελίδες της. 


Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ:
http://lefteria.blogspot.gr/2013/02/blog-post_6685.html