Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Ένα γενναίο αντιναζιστικό κίνημα έχει γεννηθεί και μεγαλώνει

Πριν μερικούς μήνες τα ΜΜΕ στεκόταν σαν υπνωτισμένα μπροστά στις, πραγματικές ή δήθεν, δραστηριότητες της "Χρυσής Αυγής", και σχεδόν το ίδιο συνέβαινε με τα πολιτικά κόμματα, τα οποία έδειχναν τουλάχιστον αμηχανία απέναντι στο νέο φαινόμενο.
Όμως μέσα σε λίγο καιρό τα πράγματα άλλαξαν. Εκατοντάδες είναι σήμερα οι αντιφασιστικές πρωτοβουλίες των πολιτών, τα δίκτυα των μαθητών και των μαθητριών, τα αντιφασιστικά μέτωπα των εκπαιδευτικών. Με αυτοπεποίθηση βάζουν τους Ναζί -τους "εθνοφυλετιστές" όπως θέλουν οι ίδιοι να ονομάζονται- στη θέση τους, δηλαδή στο περιθώριο.
Οι τραμπούκικες συμπεριφορές δεν περνούν πια πουθενά, οι Χρυσαυγίτες δεν φοβίζουν. Όλο και συχνότερα προκαλούν το γέλιο με τις συμπεριφορές και τα μυθεύματά τους, "απελαύνονται" από τα δημοκρατικά χωριά, "φραουλώνονται" στις λαϊκές αγορές, υποχρεώνονται από τους δημοκρατικούς πολίτες σε επίδειξη των κολυμβητικών τους δεξιοτήτων, αναζητούν την αστυνομική και τη δικαστική προστασία  αισθανόμενοι ότι απειλούνται από δασκάλες και νηπιαγωγούς.  Κι όπου ακόμη εμφανίζονται ως θρασείς τραμπούκοι προκαλούν την άμεση δημιουργία νέων τοπικών αντιφασιστικών μετώπων.
Ας γίνει κατανοητό από τα ΜΜΕ, που, πολλές φορές ασυνείδητα, βοηθούν την εκφοβιστική εκστρατεία της Χρυσής Αυγής παρουσιάζοντας τους τραμπουκισμούς τους ως φαινόμενο που δήθεν είναι ικανό να τρομοκρατήσει τους πολίτες: Οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται.
Οι πολίτες σήμερα δεν αντιστέκονται μόνο, οι πολίτες επιτίθενται. 
Ένα γενναίο αντιναζιστικό κίνημα έχει γεννηθεί, μεγαλώνει και δυναμώνει καθημερινά. 
Ζούμε μια αγωνιστική ανάταση που θα έχει ως βέβαιο αποτέλεσμα την κατανίκηση και εξαφάνιση της ναζιστικής ακροδεξιάς. 
Αλλά όχι μόνο αυτό. Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα της νέας αντιφασιστικής νίκης θα είναι η αναβάπτιση ενός λαού στις αξίες μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, στις αξίες της ανθρώπινης κοινωνίας. 

Γιώργος Τσιάκαλος