Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

Rostock Αύγουστος 1992 - Μυτιλήνη Απρίλιος 2018
Τον Αύγουστο του 1992 συγκλόνισαν τον κόσμο οι εικόνες
από τις επιθέσεις ενός ακροδεξιού όχλου σε κατάλυμα προσφύγων στην πόλη Rostock (της πρώην Ανατολικής Γερμανίας).Επιχείρησαν να πυρπολήσουν το κτίριο και να κάψουν τους ανθρώπους.


Οι εικόνες από τις επιθέσεις ενός ακροδεξιού όχλου (που, όμως, λειτουργούσε οργανωμένα και με σχέδιο) ενάντια στους πρόσφυγες
στη Μυτιλήνη χθες, 22 Απριλίου 2018,  είναι ολόιδιες μ’ εκείνες του Ρόστοκ.

Συγκλονίζουν, όσους και όσες σ’ αυτή τη χώρα έχουν ακόμη την ανθρώπινη ιδιότητα και ικανότητα να συγκινούνται από τις επιθέσεις βαρβάρων
ενάντια στην κυρίαρχη αξία του Ελληνικού πολιτισμού από την αρχαιότητα – τη ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

Rostock Αύγουστος 1992  - Μυτιλήνη Απρίλιος 2018. Όμοιες οι εικόνες, παρόμοια τα γεγονότα. Φαίνεται, άλλωστε, στις φωτογραφίες που αναρτώ.
Οι πρώτες δύο από το Ρόστοκ, οι επόεμνες δύο από τη Μυτιλήνη.
Εδώ σταματούν οι ομοιότητες.
Αυτές που ακολουθούν είναι όλες από το Ρόστοκ:

Συλλήψεις μελών του ακροδεξιού όχλου.Συνολικά 370.
Αντίστοιχες φωτογραφίες από τη Μυτιλήνη δεν υπάρχουν. Ούτε ένας από τους επίδοξους δολοφόνους, που ούρλιαζαν «κάψτε τους ζωντανούς» και επιχειρούσαν να κάνουν πράξη το σύνθημά τους, δε συνελήφθη.

Πρωτοτύπησε η Ελληνική Αστυνομία: σήμερα το πρωί προσήγαγε μεγάλο αριθμό ατόμων, ανάλογο με εκείνον του Ρόστοκ, για να ασκηθεί δίωξη εναντίον τους. Όμως όχι τους επίδοξους ακροδεξιούς δολοφόνους αλλά τα θύματα των επιθέσεων: τους πρόσφυγες. 
Και επιπλέον τα νεαρά άτομα που αντιστάθηκαν στη ναζιστική βαρβαρότητα και υπερασπίστηκαν τις αξίες του ανθρώπινου πολιτισμού -υπερασπιζόμενα τους ξεριζωμένους του κόσμου.

Έγραψα «πρωτοτύπησε»; Λάθος!

Το σωστό είναι: Επανέλαβε -αντέγραψε;- αυτό που έκανε η χιτλερική αστυνομία μετά το πογκρόμ της «Νύχτας των Κρυστάλλων».
Κι εκείνη τους Εβραίους που επέζησαν προσήγαγε.